Particulier een auto leasen via Yoost.

Financial lease

Binnen de leasewereld zijn er verschillende leaseconstructies te onderscheiden. Eén van deze leasevormen betreft de financial lease. Hierbij koopt u in feite de wagen, maar wel pas na afloop van het leasecontract. In de tussentijd betaal je in maandelijkse termijnen aan de leasemaatschappij. Op die manier heeft de financial lease eigenlijk nog het meeste weg van een ouderwetse banklening. De leasemaatschappij is de juridische eigenaar van de leasewagen, degene die het contract afsluit (u) is de economische eigenaar. Aan het einde van de looptijd, wanneer alle termijnen zijn voldaan, is de volledige eigendom van de auto voor een symbolisch bedrag overgedragen.

U wordt dus altijd eigenaar van de leasewagen.

Private lease

Privé leasen is steeds meer in opkomst.

Private lease is een andere manier van een auto gebruiken. Het houdt in dat u als particulier tegen een vast maandbedrag een nieuwe auto rijdt, zonder, dat deze uw eigendom is. Die periode kunt u zelf bepalen, maar varieert tussen de 12 en 60 maanden. Het maandbedrag is inclusief de meeste kosten, zoals onderhoud, reparatie, wegenbelasting etc.

De enige extra kosten, die u zelf maakt zijn brandstof, de wasstraat en eventuele verkeersboetes. Er is geen fiscale bijtelling, zoals dat bij zakelijk leasen wel het geval is. Na afloop van het contract wordt de auto ingeleverd.

Aan alle vormen van lease zijn voor- en nadelen verbonden. Laat u goed adviseren.